IICM2013
   
English
مقالات بین المللی پذیرفته شده مقالات شفاهی نشست ملی مقالات پوستری نشست ملی محورها و راهنمای ارسال مقاله
درباره پارک علم و فناوری زنجان

ساختمان پارك علم و فناوري دانشگاه تحصيلات تكميلي علوم پايه زنجان در دهه های اخیر، پارك های علم و فنّاوري بعنوان يكي از نهادهاي اجتماعي مؤثر در امر توسعه فنّاوري و توسعه اقتصاد دانش مدار و اشتغال‌زايي تخصصّي مورد توجّه بسياري از كشورهاي جهان واقع شده‌اند. آنها، محيط‏هايي مناسب براي استقرار و حضور حرفه‏اي شركت‏هاي فنّاوري كوچك و متوسط، واحدهاي تحقيق و توسعه صنايع و مؤسسات پژوهشي فراهم می‌آورند تا در تعامل سازنده با يكديگر و با دانشگاه ها به فعاليت‏هاي فنّاوري و اشتغال‌زا بپردازند. هدف نهايي اين همنشيني، ايجاد چشمه‏هاي فنّاوري و تسهيل فرآيند جذب، ارتقاء و انتشار آن است به نحوي كه تمامي و يا بخش هاي عمده‏اي از فعاليت‏هاي منتهي به محصولات فنّاوري در اين پارك‏ها بصورت حرفه‏اي قابل انجام باشد. اهمّ اين فعاليت‏ها شامل بازار سنجي، ايده‏پردازي، پژوهش علمي، طراحي مهندسي، نمونه سازي، طراحي صنعتي، استانداردسازي، تدوين دانش فنّي، ثبت مالكيت فكري، فروش و عمليات مستشاري بعدي براي تحقّق محصولات فنّاوري در عرصه توليد صنعتي و همچنين عرضه ساير خدمات تخصصي مي‏باشد. همكاري‏هاي بين‏المللي براي استفاده از تجارب جهاني و همچنين حضور مؤثر در بازارهاي فنّاوري جهان از اهداف راهبردي پارك‏هاي علم و فنّاوري است.

ايده كلي تشكيل پارك‌هاي علم و فنّاوري در هر كشور با شرايط خاص بومي، قوانين و مقررات، ساختار اقتصادي و اجتماعي و فرهنگي و راهبردهاي توسعه درآن كشور تطابق يافته و رنگ و بوي خاص آن كشور را به خود مي‌گيرد. در ايران براساس مصوبه شوراي گسترش آموزش عا لي و با توجه به سياست‌هاي برنامه سوم توسعه و مأموريت‏هاي جديد وزارت علوم، تحقيقات و فنّاوري، اين وزارتخانه مسئوليت تأسيس پارك‌هاي علم و فنّاوري را در بسياري از موارد بر عهده گرفته است تا با استفاده از توانمندي‌هاي بالقوه متمركز در مراكز آموزشي و پژوهشي تحت مسئوليت خود، در حوزه فنّاوري نيز انجام وظيفه نمايد و با حمايت از كارآفرينان، مبتكران، فنّاوران و استعدادهاي درخشان و ايجاد محيط‏هاي علمي و پويا براي تعامل فعال بين تحقيقات، صنعت و تجارت وظيفه خود در توسعه ملي را به انجام رساند. پارك‌هاي علم و فنّاوري دانشگاهي با ايجاد شرايط مناسب براي ارتباط تنگاتنگ مؤسسه‏هاي آموزشي و پژوهشي و فنّاوري با دستگاههاي اجرايي و صنعتي، زمينه ساز توليد دانش فنّي و نوآوري هاي علمي در برنامه‏هاي توسعه كشور خواهند بود.

پارك علم و فنّاوري استان زنجان با هدف تبديل ايده‏هاي نو و فنّاورانه افراد ازجمله محققين و فارغ التحصیلان دانشگاهي به كسب و كار از يك طرف و جهت دهي به تحقيقات دانشگاهي بر اساس نيازهاي توسعه صنعتي منطقه از طرف ديگر، به گسترش فرهنگ كارآفريني و در نهایت رونق اقتصادی منطقه و تولید ثروت كمك خواهد نمود. این هدف، با ایجاد محیطی جذاب و تشویقی برای شرکت‌ها و هسته‌های فنّاور، واحدهای تحقیق و توسعه شرکت‌ها و هسته‌های تحقیقاتی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی جهت هم افزایی فعالیت‌هایشان در منطقه میسر می‌گردد.

پارک علم و فناوری زنجان با هدف توسعه فناوری در زنجان و با پیش بینی بازارهای فناوری محلی، ملی و منطقه‌ای تأسیس شده و هم اکنون با اقدام به تأسیس مرکز منطقه ای سرمایه فکری و با برگزاری سلسله کنفرانس های بین المللی مدیریت سرمایه فکری با همکاری 32 نهاد متولی علم و فناوری ملی، منطقه‌ای . بین المللی در حوزه فعالیت های علم و فناوری بین المللی وارد شده است.

اراضی در نظر گرفته شده برای ایجاد پردیس پارك علم و فنّاوري زنجان ، حدود ٢٠ هکتار از اراضي مجاور دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان واقع در جاده گاوازنگ شهر زنجان است. این پردیس در بهترین و خوش آب و هواترین نقطه شهر زنجان قرار گرفته است و اماکن مجاور آن شامل دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان, دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، مرکز نمایشگاه‌های استان، مجموعه تفريحي گاوازنگ،دانشگاه پيام نور،مركزهمايشهاي بين المللي روزبه، هتل بزرگ سپهر، آموزشكده سما، آموزشكده قائم، آموزشكده الغدير، دانشگاه غير انتفاعي صوفي رازي،خانه رياضي،مجموعه فرهنگي علوم و نجوم،كتابخانه بزرگ تركمان، مجموعه بازرگاني اداري سپهر، همگی اماکن فرهنگی و مرتبط با فنّآوری هستند. پردیس پارک در چنین مجموعه‌ای نمادی از تمرکز امور فناورانه و دانش محور و به عنوان محور این مجموعه خواهد بود. به علاوه وجود این اراضی در محدوده شهری باعث سهولت دسترسی به امکانات شهری وکاهش هزینه اجرایی پارک است و در واقع پارک برای دستیابی به امکانات شهری هیچ هزینه اضافه‌ای پرداخت نمی‌کند. همجواری با دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه و دانشگاه‌های مهم منطقه, امكان استفاده از نیروهای متخصص و امکانات دانشگاهی آنها را با سهولت بیشتری فراهم می‌آورد. مجاورت با مجموعه نمایشگاه‌های بين المللي كاسپين و نزدیکی با سه شهرک صنعتی مهمّ استان زنجان به عنوان مهمترين مركز ثقل صنعت استان زنجان و برخی واحدهای صنعتی بزرگ بیرون از شهرک‌های صنعتی ، امکان دسترسی به واحدهای صنعتی را برای واحدهای فنّاور مستقر به سادگی فراهم می‌نماید. سهولت ارتباط با تهران، امکان برقراری ارتباط علمی،تحقیقاتی و تأمین نیازهای متقابل را بین پارک، صنایع و مؤسسات آموزشی و پژوهشی مرکز فراهم می‌آورد.

هم اکنون ساختمان جدید پارک علم و فناوری به مساحت 5000 متر مربع با معماری تلفیقی ایرانی، اروپایی احداث شده و احداث نماهای خصوصی و دولتی بیشتری در برنامه است.

وب سایت پارک علم و فناوری زنجان
 
برگزارکنندگان و حامیان
كليه حقوق اين وب‌سايت محفوظ برای کنفرانس بین‌المللی مدیریت سرمایه فکری
طراحی و اجرا: شرکت آداک